Auteurs rechten en Logo gebruik


Je ontvangt uiteraard alle foto's met en zonder logo. Ik zal in het kort even uitleggen wat het doel is van een logo omdat veel mensen denken dat dit alleen voor reclame is van de fotograaf. Dit is dus niet helemaal waar! Wanneer je een foto op internet plaatst kan iedereen de foto zien, kopiëren en ergens voor gebruiken. Dit mag officieel niet, omdat alle foto’s verbonden zijn aan auteursrechten. Wat betekend dat de fotograaf bepaald wat er wel en niet met de foto mag gebeuren. In de meeste gevallen houdt dit in dat foto’s niet voor commerciële doeleinden gebruikt mogen worden, niet bewerkt mogen worden en niet door anderen geclaimd mogen worden. Het logo dient er dus onder andere voor om aan te geven dat de foto verbonden is aan auteursrechten. Het is er ook voor om het model te beschermen. Doordat er een duidelijk logo op de foto staat zien anderen dat ze de foto niet mogen gebruiken. Het zou namelijk niet leuk zijn als een commercieel bedrijf foto’s gebruikt waar jij op staat om hier geld aan te verdienen, zonder dat jij toestemming hebt gegeven/geld eraan zou verdienen. Een bedrijf moet hiervoor toestemming vragen aan de fotograaf en de gefotografeerde.
 

Foto's nabewerken

Ook is het niet toegestaan om foto’s na te bewerken. Je kiest er voor om een reportage bij mij toe reserveren omdat mijn stijl jou aan spreekt en dus niet om de foto’s die ik jouw stuur vervolgens zelf verder te bewerken. Ik vraag je dan ook vriendelijk om dit niet te doen. 

Werkwijze

Pakket samenstellen

Ik bied verschillende reportages aan met meerdere mogelijkheden. Je kunt uit een brons, zilver of goud pakket kiezen. Hoe duurder een pakket hoe meer foto’s je zult ontvangen. Aan de hand van het gekozen pakket kun je zelf bepalen wat voor foto’s je graag wilt hebben. Dit kan een portretserie, rij foto’s, een blackserie of actie foto’s zijn of uiteraard een combinatie. 

De pakketen worden gekocht per persoon, een tweede persoon is uiteraard mogelijk, voor een tweede persoon geef ik ook nog een korting. Ook worden kunnen er dan reiskosten worden verdeeld wat dus ook goedkoper is. Vanaf 4 paarden zijn er ook groepen reportages te boeken. Dit is echter alleen mogelijk als alle paarden naar 1 locatie komen.

Voorbereiding foto reportage

Het is belangrijk dat we goed voorbereid aan de fotoreportage gaan beginnen. Zo zal ik een paar dagen van te voren nauwlettend de weer voorspellingen in de gaten houden en zorg jij er voor dat je paard er goed en verzorgd uit ziet. We zullen samen een mooie locatie uitzoeken en eventueel de kleding keuze zodat we de mooiste foto's zullen krijgen. Ook zorgen wel er voor dat we op tijd bij de afgesproken locatie zijn en dat we klaar staan om te beginnen. 

Het is handig om van te voren al wat poses in je hoofd te bedenken wat je graag wilt doen voor op de foto. Hiervoor kan je ook eventueel Pinterest gebruiken om inspiratie op te doen. 

  • Facebook
  • Instagram
NIEUWELOGO_ZWART.png