Ten eerste wat leuk dat je me hebt gevonden! Nu vraag je je vast af wie er achter de camera staat. Hier zal ik in het kort wat over

me zelf vertellen.

Ik ben Noël Grannetia, een spontane 21 jarige vrouw en wonend in Ouderkerk aan de Amstel. Paarden en fotografie zijn al vanaf een jonge leeftijd een onderdeel van mijn leven. In 2017 ben ik met een nette cijferlijst afgestudeerd op het media college Amsterdam. Hier heb ik echt met een camera leren omgaan. Als kind maakte ik altijd al veel foto's via mijn telefoon. Deze foto's bewerkte ik dan via een gratis app en liet ze vervolgens  trots aan m'n familie zien. 

Tijdens mijn opleiding heb ik in het derde leerjaar mijn eerste spiegelreflex camera aangeschaft, een canon 100D met een lens die je er toen standaard bij kreeg. Ik maakte foto's van van alles en nog wat en bewerkte deze met mijn aangeschafte adobe programma's. Door mijn opleiding leerde ik alle adobe programma's goed beheersen, ik kende photoshop dus eigelijk al voor ik wist hoe een echte camera werkte. Nu heb ik hier enorm veel profijt van want ik geloof er zeker in dat als een foto niet perfect is gemaakt je deze zeker perfect kan maken in photoshop! 

In het vierde leerjaar ben ik meer echt bezig geweest met serieus fotografie. Ik maakte foto's van mijn toenmalige verzorgpony, bewerkte deze en poste ze vervolgens op Facebook. Dit begon mensen op te vallen en langzamerhand begonnen mensen te vragen of ik ook van hun paarden/pony's foto's wilde maken.

Later werd ik ook een keer gevraagd of ik foto's in een club wilde maken, met veel twijfels heb ik dit toch maar gedaan. Verstand en nul en gaan dacht ik! Dit vond ik toen erg leuk en na een tijdje ook clubs te hebben gedaan ben ik ook langzamer hand de evenementen fotografie in gerold. Ik deed onder andere beurzen, bedrijfs feesten, etentjes, drank merken, golfen en ook zelfs bruiloften. Echter begon ik na een tijdje te merken dat ik het nachtwerk best zwaar vond worden en dat langzamerhand het plezier er toch wat voor mij af ging. Ook heb ik een auto immuun ziekte waardoor ik mijn slaap ook goed nodig heb en regelmatige werktijden nodig heb, dat had ik daar dus absoluut niet. De ene nacht werkte ik tot 3 uur 's nachts en de andere keer nog later.

 

Tussen door maakte ik wel altijd nog foto's van m'n inmiddels eigen knappe viervoet bailey. Ik merkte ook dat ik dit ook wel het leukste vond en dat ik hier toch wat meer mee eigen style in kon verwerken en daarom heb ik in 2020 de beslissing gemaakt alleen nog maar paarden (en eventueel honden of katten)  fotografie te doen. 

Hieronder heb ik nog een aantal foto's geplaatst van mijn evenementen periode. Heb je eventueel nog vragen dan mag je altijd contact met me op nemen via de contact pagina rechts

boven in. 

Liefs,

Noël Grannetia

  • Facebook
  • Instagram
NIEUWELOGO_ZWART.png