Ten eerste wat leuk dat je me hebt gevonden! Nu vraag je je vast af wie er achter de camera staat. Hier zal ik in het kort wat over

me zelf vertellen.

Ik ben Noël Grannetia, een spontane 21 jarige vrouw en wonend in Ouderkerk aan de Amstel. Paarden en fotografie zijn al vanaf een jonge leeftijd een onderdeel van mijn leven. In 2017 ben ik met een nette cijferlijst afgestudeerd op het media college Amsterdam. Hier heb ik eigelijk echt met een camera leren omgaan. Voorheen maakte ik al veel foto's op mijn telefoon van de natuur, dieren en alles wat ik tegen kwam en mooi vond, deze bewerkte ik vervolgens  via een gratis app, niks serieus eigelijk maar m'n interesse in fotografie was er dus  al wel. 

Tijdens mijn opleiding heb ik in het derde  leerjaar mijn eerste spiegelreflex camera aangeschaft, een canon 100D met een kit lens die je er toen standaard bij kreeg. Ik maakte foto's van van alles en nog wat en bewerkte deze met mijn aangeschafte adobe programma's. Door mijn opleiding leerde ik alle adobe programma's goed beheersen, ik kende photoshop dus eigelijk al voor ik wist hoe een echte camera werkte. Nu heb ik hier enorm veel profijt van want ik geloof er zeker in dat als een foto niet perfect genomen is je deze zeker perfect kan maken in photoshop! 

In het vierde leerjaar ben ik meer echt bezig geweest met serieus fotografie. Ik maakte foto's van mijn toenmalige verzorgpony, bewerkte deze en poste ze vervolgens op Facebook. Dit begon mensen op te vallen en werd ik gevraagd foto's te maken van hun paard of pony.  (lees hieronder verder)

Later werd ik ook een keer gevraagd of ik foto's in een club wilde maken, met veel twijfels heb ik dit toch maar gedaan. Verstand en nul en gaan dacht ik! Dit vond ik toen erg leuk en na een tijdje ook clubs gedaan te hebben ben ik ook langzamer hand de evenementen fotografie in gerold. Ik deed onder andere beurzen, bedrijfs feesten, etentjes, drank merken, golfen en ook zelfs bruiloften. Echter begon ik na een tijdje te merken dat ik het nachtwerk best zwaar vond worden en dat langzamerhand het plezier er toch wat voor mij af ging. Ook heb ik een auto immuun ziekte waardoor ik mijn slaap ook goed nodig heb en regelmatige werktijden nodig heb, dat had ik daar dus absoluut niet. Ene keer werkte ik tot 3 uur 's nachts en de andere keer nog later.

 

Tussen door maakte ik wel altijd nog foto's van m'n inmiddels eigen knappe viervoet bailey. Ik merkte ook dat ik dit ook wel het leukste vond en dat ik hier toch wat meer mee eigen style in kon verwerken en daarom heb ik in 2020 de beslissing gemaakt alleen nog maar paarden (en eventueel honden of katten)  fotografie te doen. 

  • Facebook
  • Instagram
NIEUWELOGO_ZWART.png